Onze service bestaat uit honden uitlaten.
Heeft u een pup en wat weinig tijd ook die kunnen wij even uitlaten.

Intake gesprek:
Na eerste contact via mail of telefoon contact komen wij bij u thuis om ons voor te stellen, alles door te nemen en alvast even kennis maken met uw hond.
Na het intake gesprek maken wij de afspraak om uw hond de eerste keer mee te nemen. De eerste keren is het ook voor u spannend wat uw hond allemaal mee maakt en of hij goed luistert enz. Wij geven de eerste keren direct een whats-app bericht als de hond weer veilig thuis is.
Begeleiders:
Wij lopen altijd met 2 zeer betrokken begeleiders met een groot hart voor honden, zodat er altijd voldoende aandacht is voor alle honden in de roedel. Mocht er zich onverhoopt een probleem voordoen, dan is er altijd één begeleider, die bij de roedel blijft en één die het probleem kan oplossen.
Wandeltijden en locaties:
De honden uitlaatservice biedt alleen groepswandelingen aan.
Wij halen de honden tussen 11.00 uur en 11.45 uur op. We lopen dan ongeveer 1 uur tot 5 kwartier met uw hond met uitzondering van extreem weer (warmte of onweer)
Na de wandeling komen de honden moe en uitgespeeld thuis en gaan dan meestal lekker in hun mand of bench liggen slapen, totdat u weer thuis komt.
Wij hebben van al onze klanten de huissleutel, zodat u niet thuis hoeft te zijn als wij uw hond komen ophalen en terugbrengen. Er gaat altijd één van de begeleiders naar binnen om de hond op te halen of terug te brengen, zodat de andere begeleider bij de overige honden in de auto blijft. We proberen altijd de honden zo kort mogelijk in de bus te hebben bij het ophalen en brengen.
De wandelgebieden zijn: vlasgat Geestmerambacht, het park van Luna. en andere leuke plekken voor de honden.
Vervoer:
De bus is speciaal ingericht op hondenvervoer. Zo is er voor iedere hond een eigen kennel/ bench beschikbaar. De ervaring leert dat de honden dit als erg prettig ervaren, vooral omdat ze een eigen plekje hebben om te zitten of liggen. Voor de honden die zich absoluut niet happy voelen in een bench, is er de mogelijkheid om los te zitten. De bus is voorzien van een luchtcirculatiesysteem waardoor de honden ook in de zomer lekker koel en in de winter een aangename temperatuur ervaren. Tevens is onze bus voorzien van een drinkbak, zodat na de wandeling indien nodig de dorst kan worden gelest. Per  1-7- 2021 zijn we overgegaan op een vernieuwde bus met nog meer comfort voor de honden. TIP gebruikt u al een uitlaatservice of gaat u verder met een andere uitlaatservice, kijk eens naar de bus waar uw hond mee wordt opgehaald. Ik zag laatst een vw camper met traphekjes erin waar 10 of meer honden in werden vervoerd.
Kennismaking met de groep:
De eerste keer, dat uw hond meegaat wandelt hij/zij aan de lange lijn. Zo kan uw hond rustig kennis maken met de groep en de roedel het nieuwe groepslid leren kennen. Aan de hand van de eerste wandeling wordt bepaald of de groep geschikt is voor uw hond. De gewenningsperiode is voor iedere hond anders. De ene hond loopt direct mee, alsof hij/zij al jaren deel uit maakt van de groep en een andere hond heeft hiervoor wat meer tijd nodig. Meestal kunnen wij na 5 keer wandelen wel aangegeven of de hond zijn plek kan vinden in de groep. Het belangrijkste uitgangspunt blijft dat uw hond het naar zijn zin heeft. Mocht dit onverhoopt niet het geval blijken, dan zullen wij dit eerlijk aan u melden. De behoeften van uw hond staan immers op de eerste plaats.
Loslopen en veiligheid:
Het uitlaten van een roedel honden brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Uiteraard staat de veiligheid van onze honden, maar ook die van omstanders, bij ons voorop. Er gaan ongeveer 3 honden per begeleider mee. Zo blijft er voldoende toezicht en aandacht voor iedere hond. Wij laten uw hond pas loslopen vanaf het moment dat de hond goed meeloopt met de roedel en reageert op de commando’s van de begeleiders. Hierdoor kan het voor sommige honden soms verstandiger zijn om nog even aangelijnd te wandelen. Een hond voelt zich veilig in de roedel, daar hij weet waar hij aan toe is en zijn eigen rol heeft in het geheel. Hierdoor zal de hond niet gauw zijn eigen weg kiezen, hier heeft hij immers geen reden voor.
Op de hoogte houden:
Wij houden de eigenaren regelmatig op de hoogte door middel van foto’s en filmpjes indien nodig hebben we contact via de telefoon of persoonlijk contact.
Meer informatie?
U kunt ons  bereiken onder telefoonnummer: 06-826 798 40 u kunt ook een mailtje sturen naar yhoog@live.nl
Neem ook eens een kijkje op onze Facebook pagina. https://www.facebook.com/hondenuitlaatservice.nl/